Szvoboda bevette Opatovot is


2017-07-05
Nincs, ami megállíthatná a magyar motokrosszost. Sérült lábbal aratott fantasztikus győzelmet.

Szvoboda Bence tiszteletére szólt a magyar himnusz. A hétvégén Opatovban rendezték meg a nemzetközi Buksa/Ados Motokrossz Bajnokság negyedik fordulóját. A 25 éves magyar versenyző idei harmadik győzelmét aratta.

Kevés olyan magyar motorversenyző van, aki meghallgathatja Himnuszunkat a dobogó tetején állva. Szvoboda Bence közéjük tartozik. A Csehországban zajló Buksa/Ados széria egyik legnagyobb sztárja ő, az MX2-es kategória egyik favoritja. Az opatovi viadal különösen nehéz volt a magyar fiú számára: motoros edzés közben kellemetlen lábfej- és sarokzúzódásokat szenvedett, emiatt csak egy számmal nagyobb csizmába fért bele a feldagadt lába.

Szvoboda nem először teljesít szélsőséges körülmények között. Törött lábbal, sérült térddel, agyrázkódással, összeesett tüdővel is vállalta már a versenyzést. Ehhez képest egy kis zúzódás szúnyogcsípésnek tűnhet. Pedig nem volt az, egy teljes hétig mankózni volt kénytelen a 9-szeres magyar bajnok. Az erőnléti edzéseit sem tudta miatta elvégezni, ezzel pedig hátrányba került az ellenfeleihez képest. Opatovban ráadásul a szélsőséges időjárási körülmények miatt is nehéz dolga volt.

Kapcsolódó hírek


Lehullt a lepel az új Suzuki GSX-R1000-ről

Lehullt a lepel az új Suzuki GSX-R1000-ről

Két változatban mutatták be Kölnben a legendás ezres új generációját.
Borít a koszos DR-Z

Borít a koszos DR-Z

Keressük a legkoszosabb motort játékunkban pillanat alatt elsöprő sikert ért el Csík Bence Suzuki DR-Z400-asa, a gép 282 lájkot gyűjtött egyetlen nap alatt. Mindez persze nem véletlen.
Teszt: Suzuki SV650 ABS - Szupervumen

Teszt: Suzuki SV650 ABS - Szupervumen

A Suzuki SV650 visszatért legjobb önmagához. A 2016-os modell ismét egy ugyanolyan imádnivaló kis gépezet, amilyen az 1999-es első kiadás volt, sőt, jobb, mint valaha.

VÁLASZD KI A GÉPJÁRMŰVEDNEK MEGFELELŐ KENŐANYAGOT!

Motul kenőanyag választó, VÁLASZD KI A GÉPJÁRMŰVEDNEK MEGFELELŐ KENŐANYAGOT!
Összes Motoros képgaléria