Pedrosa érdekes év elé néz


2018-01-03
Gibernau marad mellette de Puig is ott lesz a Honda csapatnál kapcsolattartóként

Pedrosa egy igaz tehetség aki a Honda gyári támogatását élvez imár 12 éve MotoGp győzelem nélkül és akit sokan támadnak emiatt. Pedig az idény is nyert futamokat ( eddig összesen 31 egy GP futam győzelme van ) és az összetettben is Rossi előtt a 4. helyen áll a tabellán. A spanyol versenyző sokáig felfedezője Alberto Puig keze alatt dolgozott de ez a kapcsolat megszakadt 2013-ban, amikor is Pedrosa elbocsájtotta Puigot és más elvek alapján folytatta a munkát.

 Gibernau - Pedrosa 2018

A sors iróniája, hogy Puig aki leginkább tehetségkutató programjaival ismert megállapodott a Honda sportrészlegével, hogy átveszi az olasz Livio Supponak a helyét aki nemrég távozott a csapattól és egyik feladata a versenyzőkkel való kapcsolattartás, illetve megállapodás volt.

Pedrosa joggal érzi, úgy hogy szerződés hosszabbítása komoly akadályok elé nézhet ha ez Puig is döntéshozók között lesz. Puig egy 2016-ban adott interjúban Pedrosa gyengéjeként pont a mentális érintettséget említi.

 Gibernau - Pedrosa 2018

De hogy kerül képbe Gibernau a valamikori Honda versenyző Rossi egyik volt ellenfele?

Nos, a nyomás nem minden versenyzőnek és személyiségnek tesz jót, a folyamatos idegrendszeri terheltség mellett sokan veszítenek teljesítőképességükből ami rontja az eredményeket. Az ilyen hullámvölgyek észrevétele és a versenyzők segítése a mentális edzők vagy coach-ok dolga. Ezek az edzők nem sétálgatnak a pályán és nem elemzik az íveket, ahogy az edzőteremben sincsenek ott. Ők egy csapat részét képezik és amíg egy erőnléti edző vagy egy technikai tréner leginkább a testtel, addig a mentális tréner a lélekkel foglalkozik.

Amerikából indult szakma lassan akkora teret nyer és olyan sikereket ér el a sportban, hogy a legnagyobb ellenzői is teljesen elcsendesedtek az elmúlt években. Sikeres atléták akik mögött törékeny nők állnak, akik segítenek abban, hogy mosolyogva lépjenek pályára és a veszteséget inkább egy állomásnak mint tragédiának tekintsenek.

Gibernau Rossi Pedrosa barátja és a tavalyi év óta mentális trénere is. A spanyol leszögezte, hogy Ő nem edző és nem is szeretné ha annak hívná bárki is. Egyszerűen csak jókat nevetnek és beszélgetnek Pedrosával, aki ettől vagy mástól de ismét erős volt pár futamon és nyerni is tudott ami jó kezdetnek tűnik.

 Gibernau - Pedrosa 2018

A munka hosszú időt vesz igénybe mert a bizalom a fő alap eleme ami lassan épül fel minden emberben de a munka folytatódik és remélhetőleg egyre jobb eredményeket hoz a két spanyol barátnak.

Gibernau imádja a filozófiát ami fontos eleme annak a munkának amit végez, ahogy az a szemlélet is, hogy a tehetségek is vívódnak belül és sokszor szükségük van hasznos támogatásra. Ki tudja talán idővel ez a kapcsolat még mélyebb lesz és olyan csapat munka alakul ki ami hozzá segítheti a kis spanyol versenyzőt egy tökéletes szezonhoz aminek a végén végre elérné az áhított első helyet.

Kapcsolódó hírek


Lehullt a lepel az új Suzuki GSX-R1000-ről

Lehullt a lepel az új Suzuki GSX-R1000-ről

Két változatban mutatták be Kölnben a legendás ezres új generációját.
Borít a koszos DR-Z

Borít a koszos DR-Z

Keressük a legkoszosabb motort játékunkban pillanat alatt elsöprő sikert ért el Csík Bence Suzuki DR-Z400-asa, a gép 282 lájkot gyűjtött egyetlen nap alatt. Mindez persze nem véletlen.
Teszt: Suzuki SV650 ABS - Szupervumen

Teszt: Suzuki SV650 ABS - Szupervumen

A Suzuki SV650 visszatért legjobb önmagához. A 2016-os modell ismét egy ugyanolyan imádnivaló kis gépezet, amilyen az 1999-es első kiadás volt, sőt, jobb, mint valaha.

VÁLASZD KI A GÉPJÁRMŰVEDNEK MEGFELELŐ KENŐANYAGOT!

Motul kenőanyag választó, VÁLASZD KI A GÉPJÁRMŰVEDNEK MEGFELELŐ KENŐANYAGOT!
Összes Motoros képgaléria