Marc Márquez: "A stílusom kockázatos, meg kell próbálnom változtatni"


2018-01-03
A világbajnok levonta a 2017-es év legfontosabb tanulságait és változtatni akar az esés statisztikán.

A Honda versenyzői összesen 27 esést regisztráltak ebben az ében és ez Marquez szerint túl sok és veszélyes. Ő jellegzetesen a kanyarokban veszíti el a motor elejét és ez okozza az esést vagy csúszást.

"Nagyon veszélyes, megpróbálok változtatni, ha megsérülsz, nagy az esélyed a vasárnapi verseny kihagyására"- Marc minimalizálni akarja a kockázatot 2018-ban.

Marc kifejtette, hogy az esések száma bizonyos mértékben az Ő stílusa miatt is adódnak, illetve a Honda túl ideges és a legkisebb hiba miatt is a földre viszi a vezetőjét.

A spanyol klasszis névjegye az a stílus amit szinte már a fél világ megtanult vagy próbál elsajátítani és amit róla is neveztek el. Furcsa lesz látni, hogy pont az nem él vele aki megismertette a világgal és akinek a névjegyévé vált. Másik oldalról igaza van abban, hogy stabilabb motorozással és jobb statisztikával eredményesebb lehet még ha kevésbé lesz látványos a motorozása.

Bár sok esése és mentése volt a szezonban nekünk ez a legkedvesebb : 

Kapcsolódó hírek


Lehullt a lepel az új Suzuki GSX-R1000-ről

Lehullt a lepel az új Suzuki GSX-R1000-ről

Két változatban mutatták be Kölnben a legendás ezres új generációját.
Borít a koszos DR-Z

Borít a koszos DR-Z

Keressük a legkoszosabb motort játékunkban pillanat alatt elsöprő sikert ért el Csík Bence Suzuki DR-Z400-asa, a gép 282 lájkot gyűjtött egyetlen nap alatt. Mindez persze nem véletlen.
Teszt: Suzuki SV650 ABS - Szupervumen

Teszt: Suzuki SV650 ABS - Szupervumen

A Suzuki SV650 visszatért legjobb önmagához. A 2016-os modell ismét egy ugyanolyan imádnivaló kis gépezet, amilyen az 1999-es első kiadás volt, sőt, jobb, mint valaha.

VÁLASZD KI A GÉPJÁRMŰVEDNEK MEGFELELŐ KENŐANYAGOT!

Motul kenőanyag választó, VÁLASZD KI A GÉPJÁRMŰVEDNEK MEGFELELŐ KENŐANYAGOT!
Összes Motoros képgaléria