Ha „flag to flag „ verseny akkor Marquez


2017-08-07
A Honda spanyol versenyzője megszerezte idei harmadik győzelmét.

Brnóban ezen a hétvégén minden a stratégiáról szólt és szinte mindenki elszúrta Marquezen kívül aki rossz gumival indult. A spanyol versenyző pole pozícióból indult de puhább hátsó gumit kért mint a mezőnyben a többi motoros.

Elmondása szerint maga sem tudja, hogy miért de trükközni szeretett volna. Azonba a puha gumi folyamatosan csúszkált így kényszer pályára került és előbb döntött a motorcsere mellett mint bárki.

A kiállás meghozta a gyümölcsét mert a többi versenyző még kivárt, azonban a pálya rendkivül gyorsan száradt így mindenki rákényszerült a cserére. A csapattárs Perdrosa kapott másodiknak észbe és cserélt motort de Ő is egy körrel később jött ki mint amit utólag megfelelőnek tartott volna és így már nem tudta Marquezzel tartani a lépést.

A motorcserét szinte mindenki elszúrta, Rossinak későn jelzett a csapat és Ő is taktikázott mivel a Yamahán lassan melegszik a gumi nagyobb előnyt akart felépíteni a motorcsere előtt. A csapattárs Vinales szintén későn jött ki viszont a motorcsere után jól ment és ami még fontosabb, hogy jól is érezte magát a motoron. Az elmúlt időszakban nem volt megelégedve a motor teljesíményével most viszont várja a hétfői hivatalos tesztet. Ez örömteli hír mivel Ő az egyetlen versenyző aki 20 ponton belül van Marquez előnyéhez képest. Lorenzo járt az élboly közül a legrosszabbul, a verseny elején még vezetett is és úgy érezte, hogy vizes burkolaton akár győzelemre is vihetné a Ducatit de felszáradt a pálya és mikor a csapat jelezte a motorcserét a bokszban még csak állították a másik motort.

A motorcserék után Marquez vette át a vezetést és egy ideig Scott Redding és Aleix Espergaro követte. De jött Pedrosa és rövid idő alatt felküzdötte magát a második helyre, közben megérkezett Petrucci és mögötte Vinales. Petrucci a Ducatival ha lassabban is de átjutott az előtte állókon azonban Ő is áldozatul esett Vinales támadásinak. Közben Rossi gumijai is bemelegedtek és megérkezett az élbolyra. Elől már nem történt változás, Marquez jól taktikázott és az előnyével is jól gazdálkodott. Második Pedrosa aki egyben a 150. dobogóját is megszerezte ezzel az eredménnyel.

Vinales negyedik, Rossi lehetett volna jobb is de örült ennek is érzésről számolt be. Dovizioso és Petrucci a 6. és a 7. helsen fejezték be míg Lorenzo csak a 15. helyen ért célba.

 

 

Kapcsolódó hírek


Lehullt a lepel az új Suzuki GSX-R1000-ről

Lehullt a lepel az új Suzuki GSX-R1000-ről

Két változatban mutatták be Kölnben a legendás ezres új generációját.
Borít a koszos DR-Z

Borít a koszos DR-Z

Keressük a legkoszosabb motort játékunkban pillanat alatt elsöprő sikert ért el Csík Bence Suzuki DR-Z400-asa, a gép 282 lájkot gyűjtött egyetlen nap alatt. Mindez persze nem véletlen.
Teszt: Suzuki SV650 ABS - Szupervumen

Teszt: Suzuki SV650 ABS - Szupervumen

A Suzuki SV650 visszatért legjobb önmagához. A 2016-os modell ismét egy ugyanolyan imádnivaló kis gépezet, amilyen az 1999-es első kiadás volt, sőt, jobb, mint valaha.

VÁLASZD KI A GÉPJÁRMŰVEDNEK MEGFELELŐ KENŐANYAGOT!

Motul kenőanyag választó, VÁLASZD KI A GÉPJÁRMŰVEDNEK MEGFELELŐ KENŐANYAGOT!
Összes Motoros képgaléria