Ducati sportigazgatója: Nehéz lesz megállapodni Doviziosóval


2018-01-09
Andrea 2019-ben jelentős fizetés emelést fog kérni de a költségvetésünk nem korlátlan.

Paolo Ciabatti nyilatkozott a napokban, hogy gondok lehetnek a legjobb versenyzőjük szerződés hosszabbítása körül, mivel Jorge Lorenzo fizetése évi 12,5 millió euró ezért valószínűleg csapattársa is hasonló összeget fog kérni a folytatásért.

 Ducati GP 2018

Ráadásul az olasz versenyző jóval sikeresebb évet zárt mint a volt világbajnok, így teljesítmény arányosan jogos is a kérés de a versenyigazgató hangsúlyozta, hogy a költség keret nem korlátlan így nehéz lesz megállapodni.

Andrea szerződése 2018-ban jár le és hamarosan megkezdődnek a tárgyalások a csapat és a versenyző között ( már Sepang után kezdődnek a tárgyalások).

„Természetesen tudjuk, hogy Dovizioso hasonló ajánlatot vár mint Lorenzo kapott de nem tudunk mindent elkölteni mert fejlesztési tartalékot is kell képeznünk „

A Ducati részéről ez érthető is bár kívülről nekünk úgy tűnik kicsit elkottázták az erővonalakat és arra a „lóra” tettek nagyobb összeggel ami jelenleg nem képes őket a sikerek közelébe tartani. Dovi nélkül pedig a legjobb fejlesztési csomag és tartalék is kérdéses eredményt jelenthet.

 Ducati GP 2018

Ott van még a szatellit csapatnál jól teljesítő Danilo Petrucci illetve a Suzukinál botladozó volt versenyzőjük Iannone. Persze az sem reális, hogy egy csapaton belül a sikeres versenyző 1,5 millió euróval míg a kevésbé eredményes csapattárs 12,5 millió euróval távozik év végén.

Ciabatti ellentmondott minden olyan pletykának, hogy két vázat fejlesztenek a versenyzőknek. Az új váz széles testreszabási lehetőségeket fog nyújtani amitől javulást várnak, a  váz egy tovább fejlesztés és nem új generáció. „ Ez nem forradalom hanem evolúció”.  

Kapcsolódó hírek


Lehullt a lepel az új Suzuki GSX-R1000-ről

Lehullt a lepel az új Suzuki GSX-R1000-ről

Két változatban mutatták be Kölnben a legendás ezres új generációját.
Borít a koszos DR-Z

Borít a koszos DR-Z

Keressük a legkoszosabb motort játékunkban pillanat alatt elsöprő sikert ért el Csík Bence Suzuki DR-Z400-asa, a gép 282 lájkot gyűjtött egyetlen nap alatt. Mindez persze nem véletlen.
Teszt: Suzuki SV650 ABS - Szupervumen

Teszt: Suzuki SV650 ABS - Szupervumen

A Suzuki SV650 visszatért legjobb önmagához. A 2016-os modell ismét egy ugyanolyan imádnivaló kis gépezet, amilyen az 1999-es első kiadás volt, sőt, jobb, mint valaha.

VÁLASZD KI A GÉPJÁRMŰVEDNEK MEGFELELŐ KENŐANYAGOT!

Motul kenőanyag választó, VÁLASZD KI A GÉPJÁRMŰVEDNEK MEGFELELŐ KENŐANYAGOT!
Összes Motoros képgaléria