Antonio Cairoli, Kiara Fontanesi, Franco Morbidelli


2017-12-28
Három motoros és egy klub kapta az Olasz olimpiai bizottság legmagasabb kitüntetését.

Ritka pillanat mikor motorosokat tüntetnek ki és még ritkább mikor egyszerre többen is részesülnek benne. Az olasz FIM erejét jól mutatja, hogy as zövetség már november tartott ünnepség ( FIM Awards ) többen is kitüntetésben részesültek.

 Olasz motorversenyzőket díjaztak

Ezt követően az olimpiai bizottság is kitüntet három kiemelkedő teljesítményű olasz versenyzőt és egy klubbot. A feltételek nagyon szigorúak, olimpián vagy világbajnokságon szerzett aranyérem szükséges hozzá versenyzőknél, kluboknál pedig minimum 100 éves működés és legalább egy arany érem az adott sportban.

 Olasz motorversenyzőket díjaztak

A díjazott versenyzők közül ketten is a motokrossz versenyzők. Antonio Cairoli-t senkinek sem kell bemutatni ahogy a 10 világbajnoki aranyat sem amit eddig nyert. Nála a kérdés jelenleg az, hogy képes lesz jövőre tartani a komoly ellenfeleket és megnyerni a 11. aranyát is.

 Olasz motorversenyzőket díjaztak

A másik versenyző a kategóriából már jóval kevésbé ismert de ugyan olyan szimpatikus személyiség. Az idei női Motokrossz világbajnoknő Kiara Fontanesi is a díjazottak között van teljes joggal, a kedves rendőrnő meghódította a kategóriát és a médiát is.

A hölgy aki 2015-ben Maverick Vinales társa volt az életben azóta már Scott Redding partnere, így mindennapos résztvevője a MotoGp paddock életének is. Egyben jó barátságot ápol Valentino Rossival is.

 Olasz motorversenyzőket díjaztak

A harmadik díjazott szintén igazi szupersztár és a jövő egyik legnagyobb reménysége, a MOTO2 világbajnok Franco Morbidelli karrierje csak most kezdődik és szinte biztosan sokat halljuk majd még a nevét az elkövetkezendő években.

Az utolsó díjazott a Moto Club Pavia akik már 113 éve aktív részesei az olasz motoros életnek és sportnak az enduro versenyek világában.

 

 

Kapcsolódó hírek


Lehullt a lepel az új Suzuki GSX-R1000-ről

Lehullt a lepel az új Suzuki GSX-R1000-ről

Két változatban mutatták be Kölnben a legendás ezres új generációját.
Borít a koszos DR-Z

Borít a koszos DR-Z

Keressük a legkoszosabb motort játékunkban pillanat alatt elsöprő sikert ért el Csík Bence Suzuki DR-Z400-asa, a gép 282 lájkot gyűjtött egyetlen nap alatt. Mindez persze nem véletlen.
Teszt: Suzuki SV650 ABS - Szupervumen

Teszt: Suzuki SV650 ABS - Szupervumen

A Suzuki SV650 visszatért legjobb önmagához. A 2016-os modell ismét egy ugyanolyan imádnivaló kis gépezet, amilyen az 1999-es első kiadás volt, sőt, jobb, mint valaha.

VÁLASZD KI A GÉPJÁRMŰVEDNEK MEGFELELŐ KENŐANYAGOT!

Motul kenőanyag választó, VÁLASZD KI A GÉPJÁRMŰVEDNEK MEGFELELŐ KENŐANYAGOT!
Összes Motoros képgaléria