2018 lesz Valentino Rossi utolsó éve a MotoGP-ben?


2018-01-04
Búcsú vagy hosszabbítás?

Közel van már március és Losail, amivel elkezdődik egy új szezon és az átigazolási piac is újra feltámad. Rossinak még van egy éve a Yamaha versenyistállójánál de utána vagy a visszavonulás vagy az ismételt aláírás mellett kell döntenie.

Iwata tudomásunk szerint már lerakott egy tervezetet az asztalra ami 2020-ig biztosítana az olasz világbajnoknak stabil helyett a csapatban. A Yamaha részéről ez teljesen érthető és jó döntés, Rossi idén versenyben volt a nála jóval fiatalabb generációval és marketing értéke még mindig kiugró az egész mezőnyt tekintve. 

A kilencszeres világbajnok azonban nem kapkodja el a döntést aminek oka, hogy a Yamaha nem minden versenyen volt ütőképes az idei évben. Rossi szinte biztosan kivár még, hogy megtudja mire jutottak télen a mérnökök és, hogy mennyire versenyképes az új technikai csomag amivel dolgoznia kell az új szezonban. Ezért  sokan azt jósolják, hogy Mugellóban fogják aláírni a szerződést, addigra már körvonalazódnak az erőviszonyok a Ducati és Honda fejlesztéseihez mérten.

A csapattal idén nem volt gondja Rossinak, csapattársa Maverick Vinales már az első versenyek után folyamatosan jelezte, hogy valami nem stimmel a motorral, illetve a vázzal és nem képesek hozni a megfelelő eredményeket.  

Az biztos, ha Rossi visszavonulás mellett dönt akkor a motorsport elveszíti az egyik legszínesebb versenyzőjét, aki karizmájával rengeteget tett a sport népszerűsítéséért. 

Véleményünk szerint Vale hosszabbítani fog még két évet ami teljesen reális az idei évi teljesítménye után.  

 Rossi 2018

Kapcsolódó hírek


Lehullt a lepel az új Suzuki GSX-R1000-ről

Lehullt a lepel az új Suzuki GSX-R1000-ről

Két változatban mutatták be Kölnben a legendás ezres új generációját.
Borít a koszos DR-Z

Borít a koszos DR-Z

Keressük a legkoszosabb motort játékunkban pillanat alatt elsöprő sikert ért el Csík Bence Suzuki DR-Z400-asa, a gép 282 lájkot gyűjtött egyetlen nap alatt. Mindez persze nem véletlen.
Teszt: Suzuki SV650 ABS - Szupervumen

Teszt: Suzuki SV650 ABS - Szupervumen

A Suzuki SV650 visszatért legjobb önmagához. A 2016-os modell ismét egy ugyanolyan imádnivaló kis gépezet, amilyen az 1999-es első kiadás volt, sőt, jobb, mint valaha.

VÁLASZD KI A GÉPJÁRMŰVEDNEK MEGFELELŐ KENŐANYAGOT!

Motul kenőanyag választó, VÁLASZD KI A GÉPJÁRMŰVEDNEK MEGFELELŐ KENŐANYAGOT!
Összes Motoros képgaléria